Latviski По русский In English

Atklāts bērnu rotaļu laukums Ventspils ielas parkā


Otrdien, 5. jūnijā Ventspils ielas parkā, klātesot kuplam skaitam bērnu, viņu vecāku un vecvecāku, tika atklāts jaunais bērnu rotaļu laukums. Klātesošos ar saviem priekšnesumiem priecēja Liepājas Bērnu un jaunatnes centra radošie kolektīvi, bet fitnesa eksperti – Māris Šveiduks un Maija Anastasija Pečkureva iemēģināja pirmo āra trenažieri.
Reklāma


Bērnu rotaļu laukuma atklāšanas svētkos piedalījās arī Latvijas III Olimpiādes talismans Lauva Liepiņš, kurš iemēģināja gan jauno trenažieri, gan labprāt fotografējās kopā ar bērniem. Pēc koncerta sporta kluba „Lāčplēsis” vadītājs, Pasaules čempions Fitnesā Māris Šveiduks un Latvijas absolūtā čempione Fitnesā Maija Anastasija Pečkureva, iemēģinot pirmo āra trenažieri Liepājā, atzina, ka trenažieris 5 baļļu sistēmā novērtējams uz 5 ar pluss, informē domes sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Enģele.

Bērnu rotaļu laukums veidots tā, lai piemērotu nodarbi tajā rastu dažāda vecuma bērni un jaunieši. Laukumā uzstādīta smilšu kaste ar nojumīti; divas atsperu šūpoles; divvietīgas šūpoles, no kurām vienas ir ar bērnu sēdeklīti; karuselis ar sēdvietām; rotaļu komplekss – mašīna ar kāpnītēm, slidkalniņu, sēdvietām un stūri; rotaļu komplekss ar divām platformām, nekustīgu tiltiņu, kāpnēm un slidkalniņu; vingrošanas komplekss – virvju siena, rokgājējs, zviedru siena, horizontālais virvju tīkls; rotaļu laukuma komplekss, kas sastāv no trīs platformām, kuras savstarpēji savienotas ar kustīgu un nekustīgu tiltiņu, kāpnes, nošļūcama caurule un slidkalniņš, alpīnistu siena, nošļūcamais stienis; divvietīgas šūpoles; trošu ceļš, kā arī Liepājā pirmais āra trenažieris soļošanai divām personām. Apkārt bērnu rotaļu laukumam atrodas astoņi soliņi ar atzveltnēm un sešas atkritumu urnas.

Šī gada pavasarī kopā ar Liepājas iedzīvotājiem tika nolemts bērnu rotaļu laukumu Ventspils ielas parkā veidot tā, lai laukums kalpotu gan bērniem, gan viņu vecākiem. Pirmais āra trenažieris Liepājā veidots ar mērķi iesaistīt aktīvās nodarbēs arī bērnu vecākus.

Kopējās izmaksas laukuma izveidošanai sastāda 15 998 LVL (bez PVN). Pašvaldības izsludinātajā iepirkuma konkursā tiesības veikt darbus bērnu rotaļu laukumā Ventspils ielas parkā ieguva „MK Dizains”.
Komentāri (0)  |  2012-06-07 01:18  |  Skatīts: 532x
- Pievienot komentāru:

Vārds:

Komentārs:

Drošības kods:

Atpakaļ